הבית באליאב
מעצבת אורה גרינולד
עיצוב: אורה גרינולד| צילום:קארין רבנה |
קצת על הפרויקט:
בית פרטי בישוב קהילתי בו גרים משפחות צעירות וותיקות חילונים ודתיים, הישוב נמצא בחבל לכיש באחד באזורים היפים בארץ.
במשפחה יש זוג הורים מעצבת פנים ורופא עם ארבעת ילדיהם בגילאי 2-14, המגרש נבחר בשל המיקום שלו מעל כרם של ענבי מאכל. כל החלונות של החלל הציבורי וחדרי השינה פונים לכרם ולכן כל החומרים הם תפאורה לטבע ונועדו להדגיש אותו.
מה היה חשוב ללקוחות?
הדרישות העיקריות היו חומרים עמידים שיעמדו במבחן הזמן גם מבחינה פרקטית וגם מבחינת העיצוב.
זהו בית שמארח המון גם משפחה וגם חברים ולכן חומרי הגמר צריכים להיות איכותיים.
מהו הקונספט העיצובי שנבחר?
הטבע שמסביב לבית הוא האומנות האמיתית ולכן ניתן לראות אותו מכל חלון בבית. הגוונים של הבית עמוקים ורכים (כחול וירוק כהה) שמזמינים אותך להיכנס ולהתרווח.
בקשות מיוחדות שחומרי הגמר יהיו קלאסיים. שכל סגנון או חומר שישתלב איתם יעבוד, הבית הוא עכשווי ברוח התקופה של שילוב בין סגנונות שונים. נוצר סגנון משל עצמו כמו רוב הפרויקטים שבו משולב מעצב או מעצבת פנים. יש בו שילוב של כפרי עם מודרני המון צמחי בית שהם אומנות בפני עצמה. התחושה שרצינו להעביר היא של נוחות והזמנה לביקור, בית שיהיה מרפא לכל מה שקורה בחוץ.
היה חשוב לנו מבחר רחב של סגנונות שמתוכן ניתן לבחור את מה שמצא חן בעינינו ומוצרים איכותיים במחיר טוב
אלו אתגרים עמדו בפנייך?
מלחמת "חרבות ברזל" הייתה אתגר גדול עבורנו במהלך התהליך, אבל למזלנו הבית אוכלס כמה חודשים לפני תחילת המלחמה ונשאר לנו רק לאבזר אותו.
בימים הראשונים של המלחמה בשל המיקום שלה היינו סגורים בבית שבועיים, היה כ"כ הרבה פחד ועצב שלא היינו פנויים לבית. העסק קפא יחד עם כל המדינה.
לאט לאט הבנתי שמעצבים ואומנים הם אחד מהענפים הראשונים להיפגע, החלטתי ששם אני מתחילה. פגשתי אומנים, מעצבים ובעלי עסקים ישראלים בהתחלה בשיחות טלפון ואז מפגשים בבית מלאכה, סטודיו או חלל תצוגה כדי להכיר ולרכוש יצירה ישראלית מקורית. המחירים עלו במלחמה אז היו הרבה התאמות למצב שדרש למקם את סדר העדיפויות החדש.
זהו בית ישראלי מאוד. הוא פשוט, לא מתנצל ואוהב את הארץ שלו.